Auping verrijkt matrassen met duurzame comfortlaag

De meest premium matrassen van Auping zijn vanaf nu ook de meest duurzame matrassen. De latex comfortlaag van de Maestro en de Vivo matras werden vervangen door een duurzamer en luxueuzer alternatief: Vita Talalay Origins®.

Dit natuurlijke materiaal wordt gemaakt van het sap uit de Braziliaanse rubberboom. Het gebruik van duurzame materialen sluit aan bij de circulaire visie van Auping én bij haar missie om duurzame matrassen te leveren van de hoogste kwaliteit. Vita Talalay Origins® is een pionier op het gebied van duurzaamheid. Het is FSC®-gecertificeerd en daarnaast de enige latex-leverancier ter wereld met een Cradle to Cradle Gold-certificaat. Uitvinder Joseph Talalay bedacht een ingenieus productieproces om de natuurlatex op een zo duurzaam mogelijke wijze te kunnen produceren. Zo wordt het sap, ook wel rubbermelk genoemd, uit de boom gehaald, zonder deze te beschadigen. De boom kan dus keer op keer opnieuw melk produceren.

De voordelen van Vita Talalay Origins® op een rijtje:

  • Ondersteunend: optimale lijn voor de rug en verlichting van drukpunten
  • Zonder toegevoegde chemische stoffen
  • Optimale veerkracht en ventilatie
  • Veert altijd terug naar zijn originele vorm
  • Voelt warm aan in de winter en koel in de zomer
  • Hypoallergeen en antibacterieel

De Maestro en Vivo matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende lengte- en breedtematen en worden handgemaakt op bestelling in de Auping productielocatie in Deventer.

Matrassen vormen wereldwijd een van de grootste bijdragen aan stortafval vanwege de complexe samenstelling van aan elkaar gelijmde materialen. De nieuwe samenstelling van de matras van Auping en DSM-Niaga maakt het mogelijk om de verschillende onderdelen te vervangen, om constante hygiëne en kwaliteit te borgen. De eerste circulaire matrassen worden nog voor het einde van het jaar in gebruik genomen door Landal GreenParks.

In België alleen al worden elk jaar ongeveer een miljoen matrassen weggegooid. In Europa zijn dit er zelfs 35 miljoen en in de Verenigde Staten 20 miljoen. Omdat producenten van matrassen steeds meer de noodzaakvan recyclereninzien, is de vraag naar circulaire ontwerpen met minder verschillende materialen en nieuwe manieren om de diverse lagen op omkeerbare wijze te verbinden toegenomen.

Bij Auping begon de zoektocht naar een goede nachtrust ruim een eeuw geleden. Dankzij de samenwerking met DSM-Niaga is nu de oplossing gevonden op het gebied van modulariteit, gezonde materialen en een gesloten productieketen. De volledig recycleerbare matras blinkt uit in ventilatie en heeft een modulair ontwerp dat bestaat uit zes componenten: de tijk, comfortlaag, pocketveren, vilten bodem, ritsen en biezen worden bij elkaar gehouden door garen en een omkeerbaar hechtsysteem. Alle onderdelen kunnen eenvoudig afzonderlijk vervangen worden voor optimaal comfort, om een goede nachtrust nacht na nacht te garanderen. De samenwerking met producenten en partners die zich binnen een straal van 100 kilometer van de Auping fabriek in Deventer (Nederland) bevinden, maakt lokale recyclage mogelijk zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

 


Zitmeubelen uitpoberen. een mooi bankstel koop je bij de makers zelf

Waarom kiezen voor De Rore?

Unieke aanpak door verkoop van eigen merk en bekende designmerken
Deskundig advies en kwaliteitsvolle service
50 jaar ervaring en vakmanschap
Goed ergonomisch zitcomfort aangepast aan uw wensen
Duurzame kwaliteit tegen een correcte prijs

 

Natuzzi zetel uittesten

Natuzzi zetels en salons kan u terug vinden in het ruim assortiment van Meubelen Torrekens. Kom langs en verwen jezelf met hoogwaardige materialen en duurzaamheid

Camerabewaking kopen

Camerabewaking beschermt jouw woning of handelspand tegen inbraak en diefstal. Installeer een bewakingscamera op strategische plaatsen. Een derde oog, preventief en regressief. Wij installeren verschillende merken beveiligingscamera’s. Ze zijn allemaal getest op duurzaamheid en beeldkwaliteit, jouw garantie op meer gemoedsrust.